• Production line in Bangladesh
  • Production line in Bangladesh
  • Garment workers on strike
Välkommen till Fair Trade Center en ideell förening som arbetar för en rättvis internationell handel. Vi vill visa att du påverkar förhållandena där varor produceras genom hur du handlar. Bli medlem i Fair Trade Center

Få förbättringar av arbetsvillkor på charterhotell i Turkiet – trots hållbarhetsmärkning

2015-09-08

Hållbarhetsmärkningen av ditt semesterhotell behöver inte alls betyda att de som jobbar där gör det under schysta villkor. Trots certifieringen Travelife hindras anställda från att organisera sig fackligt, de blir utan övertidsersättning och får löner så låga att de inte går att leva på. Det visar en granskning gjord av nätverket Schyst Resande.

Läs mer
2015-09-01

Lönenivån i de länder där våra kläder och prylar tillverkas är i de flesta fall så låg att arbetarna inte har en chans att klara sig på sin lön. Men under de senaste åren har diskussionen kring det som kallas ”levnadslön” växt sig allt starkare. Under kursen går vi igenom varför en levnadslön behövs och diskuterar vad som krävs för att lönerna ska höjas.

2015-08-31

Den 23 september tar Fair Trade Center ett kliv in i framtiden och blir Fair Action. Men målet är fortfarande detsamma: En värld där företag tar ansvar för sin påverkan på människor och miljön. I samband med namnbytet lanserar vi även vår nya hemsida och släpper en rapport om klädarbetarnas villkor i Kambodja.

2015-08-26

I höst träffar ni oss på Kretsloppsveckan i Borås, Fair Trade Forum i Uppsala och på Framtidsveckan i Kristianstad. Kom till våra seminarier och lär dej mer och schyssta skor och hållbart sparande!